Stel uw vraag

Gezondheid

EPS is een 'monomateriaal' met een gesloten celstructuur en geeft geen gevaarlijke deeltjes af die nadelige effecten voor de gezondheid kunnen veroorzaken. Bij het verwerken van EPS zijn daarom geen extra persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals stofmaskers of handschoenen. Dit maakt de toepassingen voor dit isolatiemateriaal legio, en uitermate geschikt voor verwerking in beperkt geventileerde ruimten, zoals zolders en kruipruimtes.

Misschien wel de belangrijkste duurzame eigenschap van EPS is de vriendelijkheid van het materiaal voor de mens. Door de eigenschappen van het materiaal is het ongevoelig voor vocht en rot, zelfs bij langdurige blootstelling in een vochtige omgeving. Hierdoor vormt EPS geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën en kan dus geen bron van ziektes zijn. Naast de kwaliteit van EPS op de lange termijn is het ook zeer vriendelijk voor mensen die ermee moeten werken, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld steenwol. Het materiaal is ondanks een gegarandeerde langdurige drukvastheid licht en gemakkelijk handelbaar. Dit leidt tot een verminderde kans op lichamelijke klachten bij mensen die met het materiaal moeten werken.

 • Gezondheid bij productie

  De huidige monostyreenconcentraties liggen ver beneden de strengste normen in Europa. Het pentaan dat nodig is voor de expansie van polystyreen tot EPS is een zuivere koolwaterstof en onschadelijk voor de gezondheid en ozonlaag. Daarnaast is het pentaan in het EPS eindproduct niet meer aanwezig.

  Geen gevaar voor de gezondheid, geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. Hygiënisch, niet giftig, volkomen veilig en licht van gewicht. 

 • Gezondheid bij verwerking op de bouwplaats

  Geen gevaar voor de gezondheid, geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig.
  Hygiënisch, niet giftig, volkomen veilig en licht van gewicht.

 • Gezondheid tijdens de gebruiksfase: binnenmilieu

  Idem en bovendien: geen afgifte van gevaarlijke deeltjes, vochtongevoelig en daarom schimmelvrij en rotvrij, geen pleisterplaats voor ongedierte.