Stel uw vraag

Duurzaamheid en milieu

EPS is een mono materiaal en daardoor uitermate geschikt om te recyclen. Niet alleen door het gemak van recyclen is EPS goed voor het milieu, ook de toepassing van EPS draagt bij aan een beter milieu. Door de hoge isolerende waarde, welke niet degenereert in de tijd, is EPS uitermate geschikt als isolatiemateriaal.

Efficiënt

Ook economisch gezien is EPS een zeer duurzaam product. Door de hoge isolerende waarde kan het een grote bijdrage leveren aan besparingen in stook- en energiekosten. Daarnaast is het gebruik van EPS relatief goedkoop.


Milieuvriendelijk

Misschien wel de belangrijkste duurzame eigenschap van EPS is de vriendelijkheid van het materiaal voor de mens. Door de eigenschappen van het materiaal is het ongevoelig voor vocht en rot, zelfs bij langdurige blootstelling in een vochtige omgeving. Hierdoor vormt EPS geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën en kan dus geen bron van ziektes zijn. EPS is CFK-vrij en 100% recyclebaar. Naast de kwaliteit van EPS op de lange termijn is het ook zeer vriendelijk voor mensen die ermee moeten werken, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld steenwol. Het materiaal geeft een gegarandeerde langdurige drukvastheid, echter het is wel licht van gewicht en gemakkelijk handelbaar. Dit leidt tot een verminderde kans op lichamelijke klachten bij mensen die met het materiaal moeten werken.

De kwaliteiten op de aspecten milieu, economie en mens zijn bewezen en bieden ontwerpers, bouwers en gebruikers een hoge mate van zekerheid en flexibiliteit. Bent u ook benieuwd wat Isoveen en EPS voor u kunnen betekenen? Bel ons, of vul het contactformulier in.