Advies - Contact

EPS Contour snijden

EPS van Isoveen wordt gebruikt als isolatiemateriaal, maar is door de gemakkelijke verwerking voor veel meer doeleinden te gebruiken. Zoals in de verpakkingsindustrie, decorbouw, reclame en vele andere specifieke toepassingen.

Proces EPS

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. De grondstof EPS is een granulaat, zeer kleine kunststof balletjes die d.m.v. stoom worden geëxpandeerd, tot de bekende witte balletjes. Ook wel parels genoemd. Deze parels worden gedroogd en vervolgens in een 2e fase, wederom met stoom, verder geëxpandeerd tot een groot vast blok van 4000x1200x1000mm. Dit blok wordt vervolgens weer gedroogd en is dan klaar voor verwerking.

Van tekening tot contour snijden EPS

Met de contoursnijmachine kunnen EPS blokken met een maximale breedte van 2000 mm in 2D worden gesneden. De contoursnijmachine is in staat om aangepaste autocadtekeningen om te zetten in een nauwkeurig snijproces d.m.v. gerobotiseerde snijdraden. De mogelijkheden van vormen en maten zijn verrassend groot. Zo kunnen er rechthoekige vormen maar ook schuine en cilindervormen gesneden worden. Kortom uw idee zetten wij om in een perfecte vorm, waarbij bijna alles mogelijk is.

Custom made tempex letters reclame Isoveen

Densiteit en toepassingen EPS

EPS is in verschillende densiteit (drukvastheid) verkrijgbaar. Variërend van EPS060 tot en met EPS250. Zwaardere densiteit wordt veelal in de decor en reclamebouw gebruikt. Deze densiteit kan uitermate goed bewerkt worden, zoals schuren of ook wel shapen genoemd. De lichtere densiteit wordt vaak toegepast in de verpakkingsindustrie, sandwichpanelen en vele andere specifieke toepassingen.

Vragen of offerte?

Heeft u vragen over EPS voor uw specifieke toepassing? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij gaan graag het gesprek met u aan. Natuurlijk kunt u ook direct een offerte opvragen.

Isoveen beschikt over een grote moderne 2D contoursnijder waar maatvoeringen tot 2000 mm mee kunnen worden gesneden. Zie hier hoe dit in zijn werk gaat.

contoursnijderEPSIsoveen

Direct contact?

Bel ons